Samenwerken is een constant leerproces. De beste manier om samen te werken en samen te leven is door elkaar op een goede manier feedback te geven. Zo helpen we elkaar om betere collega's en betere mensen te worden. Deze cursus leert je dat.
In deze cursus behandelen we de basis-spelregels van het geven van effectieve feedback. We voegen daar een belangrijke dimensie aan toe, want elke vorm van feedback heeft een tegenhanger, zoals casual feedback de tegenhanger is van formele feedback, of confronterende feedback de tegenhanger is van vragende feedback. In totaal onderscheiden we vanuit het Double Healix model zes belangrijkste spanningsvelden en geven overal een pakkend voorbeeld van.
Deze cursus is gemaakt voor iedereen die zichzelf wil bekwamen in het geven van effectieve feedback, zoals leidinggevenden, teamleden, trainers en coaches en mensen die in hun privé situatie feedback willen verbeteren.
Na afloop van deze cursus ben je goed in staat om te schakelen tussen het geven van verschillende soorten feedback. Je leert je communicatiestijl af te stemmen op context van de situatie en de leerbehoefte van je gesprekspartner. Daarmee verbeter je je eigen leidinggevende capaciteiten en help je anderen beter samenwerken of leiding geven.
Deze cursus is gebouwd als een stap voor stap reis langs de belangrijkste soorten feedback. We behandelen daarbij de meest fundamentele spanningsvelden die iedereen moet leren hanteren bij het geven van effectieve feedback. Elke vorm van feedback wordt gestart met een introductievideo en vervolgens geïllustreerd aan de hand van een of meer voorbeelden uit films, televisieseries of documentaires.
Deze cursus is ontwikkeld door Certified Double Healix trainers: Marcel Karreman (in beeld in de video's) en Isodoor Jonker.
De geschreven teksten in deze cursus zijn in de Nederlandse taal. De gesproken taal in de filmfragmenten is Nederlands of buitenlands. De buitenlandse fragmenten hebben Engelse ondertiteling.
In dit hoofdstuk vind je een overzicht van de course en meteen een eerste voorbeeld van goede feedback uit de televisieserie The West Wing.
Wat moet je doen voordat je überhaupt feedback kunt geven? Door transparant te zijn over je verwachtingen creëer je een aanknopingspunt waar je later in je feedback op kunt teruggrijpen. Hierdoor komt de feedback minder onverwachts en heeft deze meer kans goed te landen. Ook creëer je zo commitment waardoor de ander makkelijker kan accepteren dat hij ergens op wordt aangesproken.
In dit hoofdstuk behandelen we de drie basisprincipes van feedback en vier stappen waarmee je alle soorten feedback kunt geven.
In dit hoofdstuk behandelen we eerst het Double Healix model dat ons helpt om de belangrijkste spanningsvelden van de menselijke communicatie te leren hanteren. Daarmee kunnen we onze feedback aanpassen aan de situatie en de leerbehoefte van onze gesprekspartner.
Je kunt je feedback sterker maken door deze in de juiste omstandigheden te geven.
Wat doe je als de ander je feedback niet ter harte neemt? Hoe, en wanneer, trek je de grens?
Deze course gaat over het geven van feedback, maar het is ook belangrijk om zelf open te staan voor feedback, en er zelfs om te kunnen vragen. Hoe doe je dat eigenlijk?
Mensen die feedback ontvangen kunnen soms emotioneel reageren. Het is spannend en soms zelfs een beetje eng. Ze kunnen boos worden als ze de feedback onterecht vinden, of zelfs droevig als ze balen van wat er wordt gezegd. Deze emoties blokkeren vaak de verdere ontvangst van feedback. Daarom is het belangrijk dat je altijd eerst aandacht besteedt aan deze emoties voordat je verder kunt gaan met het geven van feedback. In...
In deze samenvatting behandelen we nog een keer de belangrijkste lessen uit deze course. Als extraatje geven we een krachtig voorbeeld van feedback die de ontvanger helpt een grote sprong in haar leven te maken.
Aantal recensies: 1
Annemieke | Coach
Wat een mooie, veelzijdige benadering van feedback. Ik heb de waardevolle werking van de dolk opnieuw ontdekt en pas het gelijk toe in mijn werk. Wat is het superleuk om op deze manier iets te leren.
Kies één van deze opties om met de course te beginnen.
Wil je deze course met meer dan 10 mensen volgen?
We bieden korting voor groepen die de course simultaan volgen. Neem daarvoor contact op om de mogelijkheden te bespreken: info@movielearning.com