Effectieve feedback

Verbeter de samenwerking, verhoog het werkresultaat en krijg meer werkplezier door elkaar op effectieve wijze feedback te geven.

video thumb
globe
Taal
Dutch
clock
Duur van de course
2 h 44 min
2 x toegang voor de prijs van 1! Email naar info@doublehealix.com
Deze cursus bevat voorbeeldlessen

Introductie

Leo's lachje

Over deze course


Samenwerken is een constant leerproces. De beste manier om samen te werken en samen te leven is door elkaar op een goede manier feedback te geven. Zo helpen we elkaar om betere collega's en betere mensen te worden. Deze cursus leert je dat. 

In deze cursus behandelen we de basis-spelregels van het geven van effectieve feedback. We voegen daar een belangrijke dimensie aan toe, want elke vorm van feedback heeft een tegenhanger, zoals casual feedback de tegenhanger is van formele feedback, of confronterende feedback de tegenhanger is van vragende feedback. In totaal onderscheiden we vanuit het Double Healix model zes belangrijkste spanningsvelden en geven overal een pakkend voorbeeld van. 

Doelgroep 
Meer weergeven
Deze cursus is gemaakt voor iedereen die zichzelf wil bekwamen in het geven van effectieve feedback, zoals leidinggevenden, teamleden, trainers en coaches en mensen die in hun privé situatie feedback willen verbeteren. 

Leerdoel
Meer weergeven
Na afloop van deze cursus ben je goed in staat om te schakelen tussen het geven van verschillende soorten feedback. Je leert je communicatiestijl af te stemmen op context van de situatie en de leerbehoefte van je gesprekspartner. Daarmee verbeter je je eigen leidinggevende capaciteiten en help je anderen beter samenwerken of leiding geven. 
Methode 
Meer weergeven
Deze cursus is gebouwd als een stap voor stap reis langs de belangrijkste soorten feedback. We behandelen daarbij de meest fundamentele spanningsvelden die iedereen moet leren hanteren bij het geven van effectieve feedback. Elke vorm van feedback wordt gestart met een introductievideo en vervolgens geïllustreerd aan de hand van een of meer voorbeelden uit films, televisieseries of documentaires.
Trainers van deze cursus
Meer weergeven
Deze cursus is ontwikkeld door Certified Double Healix trainers: Marcel Karreman (in beeld in de video's) en Isodoor Jonker.
Taal
Meer weergeven
De geschreven teksten in deze cursus zijn in de Nederlandse taal. De gesproken taal in de filmfragmenten is Nederlands of buitenlands. De buitenlandse fragmenten hebben Engelse ondertiteling.

Curriculum

Introductie

In dit hoofdstuk vind je een overzicht van de course en meteen een eerste voorbeeld van goede feedback uit de televisieserie The West Wing.

Introductie

Leo's lachje

1. Voordat je feedback kunt geven

Wat moet je doen voordat je überhaupt feedback kunt geven? Door transparant te zijn over je verwachtingen creëer je een aanknopingspunt waar je later in je feedback op kunt teruggrijpen. Hierdoor komt de feedback minder onverwachts en heeft deze meer kans goed te landen. Ook creëer je zo commitment waardoor de ander makkelijker kan accepteren dat hij ergens op wordt aangesproken.

Transparantie

De transparantie van Nelson Mandela

Transparantie oefening

2. Basis spelregels

In dit hoofdstuk behandelen we de drie basisprincipes van feedback en vier stappen waarmee je alle soorten feedback kunt geven.

Basis spelregels

De basis spelregels uitgeschreven (met download)

Basis spelregels in The Blind Side

De hamburger techniek

Oefenen met de basis spelregels

3. Feedback geven: De volgende stap

In dit hoofdstuk behandelen we eerst het Double Healix model dat ons helpt om de belangrijkste spanningsvelden van de menselijke communicatie te leren hanteren. Daarmee kunnen we onze feedback aanpassen aan de situatie en de leerbehoefte van onze gesprekspartner.

Introductie in Double Healix

Feedback geven vanuit het Double Healix model

4. Randvoorwaarden

Je kunt je feedback sterker maken door deze in de juiste omstandigheden te geven.

Randvoorwaarden

Je bent bang wat je zou zeggen

Oefenen met de randvoorwaarden

5. Confronteren

Wat doe je als de ander je feedback niet ter harte neemt? Hoe, en wanneer, trek je de grens?

Inleiding

Confronteren

Mad Men - Get your department in line, or I’ll gut it

Oefenen met confronteren

6. Feedback vragen en ontvangen

Deze course gaat over het geven van feedback, maar het is ook belangrijk om zelf open te staan voor feedback, en er zelfs om te kunnen vragen. Hoe doe je dat eigenlijk?

Inleiding

Feedback vragen en ontvangen

Grey's Anatomy - Chirurg Burke leert feedback te vragen

F*ck Me I'm Famous - Filemon vraagt feedback aan collega's

Oefenen met complimenten

7. Omgaan met emoties

Mensen die feedback ontvangen kunnen soms emotioneel reageren. Het is spannend en soms zelfs een beetje eng. Ze kunnen boos worden als ze de feedback onterecht vinden, of zelfs droevig als ze balen van wat er wordt gezegd. Deze emoties blokkeren vaak de verdere ontvangst van feedback. Daarom is het belangrijk dat je altijd eerst aandacht besteedt aan deze emoties voordat je verder kunt gaan met het geven van feedback. In...

Omgaan met emoties

Oefenen met Emoties

Professioneel ontslaan

8. Samenvatting

In deze samenvatting behandelen we nog een keer de belangrijkste lessen uit deze course. Als extraatje geven we een krachtig voorbeeld van feedback die de ontvanger helpt een grote sprong in haar leven te maken.

The End

Samenvatting

The Amazing Mrs Pritchard - Confrontatie in de toiletruimte

5.0

Aantal recensies: 1


Dolk

Annemieke | Coach

Wat een mooie, veelzijdige benadering van feedback. Ik heb de waardevolle werking van de dolk opnieuw ontdekt en pas het gelijk toe in mijn werk. Wat is het superleuk om op deze manier iets te leren.

Kies een abonnement

Kies één van deze opties om met de course te beginnen.

2 voor 1

3 maanden toegang

€145 €195

Inclusief btw 21%

Krijg 90 dagen toegang tot deze course

Koop de course

6 maanden toegang

€295

Inclusief btw 21%

Krijg 180 dagen toegang tot deze course

Koop de course

1 jaar toegang

€395

Inclusief btw 21%

Krijg 365 dagen toegang tot deze course

Koop de course

Wil je deze course met meer dan 10 mensen volgen?

We bieden korting voor groepen die de course simultaan volgen. Neem daarvoor contact op om de mogelijkheden te bespreken: info@movielearning.com