Leiderschap en Levenskunst

MovieLearning: Voor inzicht, richting en balans

Een overzicht van de menselijke ontwikkelingsmogelijkheden aan de hand van het Double Healix Leiderschapsmodel, geïllustreerd met verhelderende en inspirerende filmfragmenten.

video thumb
globe
Taal
Dutch
clock
Duur van de course
8 h 24 min
2 x toegang voor de prijs van 1! Email naar info@doublehealix.com
Deze cursus bevat voorbeeldlessen

Inleiding

Over deze course

De wereld is constant in beweging. Er komen elke dag zo veel nieuwe ontwikkelingen op ons af dat het moeilijk is om overzicht te houden. Maar stel dat je in al deze gebeurtenissen patronen zou kunnen herkennen? En daardoor beter richting kunt bepalen in je eigen werk en leven? 

In deze online cursus Leiderschap en Levenskunst ontdek je de universele structuur van menselijke ontwikkeling zoals weergegeven in het Double Healix model. Zo krijg je inzicht in de meest basale patronen en principes die ook houvast bieden voor jouw eigen ontwikkeling. Stap voor stap ontdek je nieuwe mogelijkheden, voor jezelf, voor je team, je organisatie én voor de samenleving als geheel. Bovendien, als je weet wat je beperkt, kun je ook beter bepalen wat je wilt veranderen. Hierdoor kun je meer richting en betekenis geven aan je handelen.

Tijdens deze cursus Leiderschap en Levenskunst leer je aan de hand van inspirerende fragmenten uit speelfilms en documentaires. Deze verdiepen en verrijken je leerervaring. Onze cursisten beoordelen de cursus als zeer effectief én leuk. Ze geven hem dan ook unaniem een 5/5 score.

Doelen van de cursus:

  1. Een kaart van de menselijke ziel bieden waarmee je een wereld van rijkdom, overvloed en diepgang kunt openen. In een wereld die eenzijdig gericht was op materiële rijkdom en consumptieve overvloed zijn we nu toe aan een nieuw soort verrijking.
  2. Een overzicht geven van de menselijke mogelijkheden. Bijvoorbeeld: hoe kun je met jouw talenten en jouw ontwikkeling meebouwen aan een veerkrachtige wereld?
  3. Een introductie bieden in het Double Healix gedachtegoed over Leiderschap en Levenskunst. Welke ontwikkelingsfasen zijn te onderscheiden en welke niveaus van bewustzijn? Wat zijn de spanningsvelden waarmee iedereen in de wereld te maken krijgt, en hoe kunnen we daarmee omgaan?
  4. Aan de hand van filmfragmenten inspirerende voorbeelden bieden waardoor je met andere ogen leert kijken naar je eigen leven en wat er zich afspeelt in de wereld. Elke ontwikkelingsstap verhelderen we met fragmenten uit speelfilms en documentaires. En elk voorbeeld geeft je extra handeling-voorbeelden.

De cursus Leiderschap en Levenskunst is voor iedereen die zich persoonlijk en professioneel verder wil ontwikkelen en daarbij meer bewustzijn, betekenis en balans zoekt. Deze zeer complete én hoog gewaardeerde cursus biedt meer dan 8 uur aan kennis, oefeningen en inspirerende filmbeelden. Je kunt kiezen tussen verschillende abonnementen.

Taal: De teksten in de cursus zijn in het Nederlands geschreven, de subtitels van de filmillustraties zijn soms in het Engels.

Start vandaag en ontdek hoe jij nog beter invulling kunt geven aan een betekenisvol en rijk leven.

Curriculum

Introductie

Het Double Healix model biedt een integrale visie op de menselijke ontwikkeling en op leiderschap en levenskunst in het bijzonder. Leiderschap zien we altijd eerst als persoonlijk leiderschap: sturing geven aan je eigen gedrag is immers het fundament voor leidinggeven aan anderen en opvoeden van kinderen. Vanuit de integrale benadering besteden we dus aandacht aan de leider als persoon en aan de team-, organisatie- en maa...

Fasen in de ontwikkelingsweg

Hanteren van spanningsvelden

Niveaus van complexiteit

1. Fasen in je ontwikkelingsweg

De fasen in het Double Healix model zijn gebaseerd op de narratieve psychologie en wetenschappelijk onderzoek naar de structuur van verhalen. Je ziet deze structuur terug in alle mythologieën, vertellingen, romans en in iedere speelfilm. In dit hoofdstuk lees je hoe de ontwikkeling van een verhaal (een 'narratief') is opgebouwd in de zogenaamde Reis van de Held(in). Bij elke stap word je uitgenodigd de verbinding te legg...

Inleiding

Fase 1: De Proloog

Fase 2: De Oproep tot het Avontuur

Fase 3: Weerstand tegen Verandering

Fase 4: Ontmoeting met de Mentor

Fase 5: De Selectiedrempel

Fase 6: Ster van de Dag

Fase 7: Aarding

Fase 8: De Omslag

Fase 9: De Dolk

Fase 10: Terugkeer naar het Licht

Fase 11: Dood en Wederopstanding

Fase 12: Het Elixer

Fase 12+1: De Epiloog

2. Balanceren in spanningsvelden

De spanningsvelden zijn de tweede component van het Double Healix model. Je hebt ze al een beetje leren kennen tijdens de twaalf stappen van de reis. Want elke fase heeft een tegendeel. Bij de Proloog (fase 1) bereid je je onbewust voor op de reis, bij de tegenoverliggende fase Aarding (fase 7) bereid je je juist bewust voor op de tweede helft van de reis waarbij grote tegenslagen zijn te verwachten. Bij de Oproep (fase...

Inleiding

1. Patroonvorming, tussen Chaos en Orde

2. Causaliteit, tussen Oorzaak en Gevolg

3. Ontwikkeling, tussen Opbouw en Afbraak

4. Waarheidsvinding, tussen Divergentie en Convergentie

5. Zekerheid, tussen Materie en Geest

6. Lokalisatie, tussen Centrum en Omgeving

6+1. Tijdruimte, tussen Sequentieel en Synchroon

3. Vergroten van je reikwijdte: niveaus van omvattendheid

We onderscheiden in het Double Healix model zeven plus één niveaus van ontwikkeling. We spreken van ‘zeven plus één’ omdat we zeven niveaus van menselijke ontwikkeling daadwerkelijk kunnen aanwijzen en daaronder een mythisch niveau veronderstellen. Dit zogenaamde ‘nul-niveau’ is de onderliggende, dragende, universele, archetypische verhaalstructuur, het onzichtbaar fundament van ontwikkeling in ons daadwerkelijke leve...

Inleiding

Niveau 0 - Universaliteit

Niveau 1 - Simpliciteit

Niveau 2 - Sensationaliteit

Niveau 3 - Maximaliteit

Niveau 4 - Relationaliteit

Niveau 5 - Complexiteit

Niveau 6 - Simplexiteit

Niveau 7 - Perplexiteit

Afronding

4. Het Double Healix Machtskruis van Leiderschap

De spanningsvelden, zoals beschreven in hoofdstuk 2, kruisen met elkaar. In het Double Healix model worden drie gekruiste spanningsvelden onderscheiden. In dit hoofdstuk behandelen we één van de kruisen: het Machtskruis. Voor leiderschap zijn er namelijk twee haaks op elkaar staande spanningsvelden die van extra belang zijn: het spanningsveld op de horizontale as (gelijkwaardigheid) en haaks daarop het spanningsveld op d...

Het Machtskruis en leiderschap

Machtskruis - Niveau 0. Universaliteit - Stoelendans

Machtskruis - Niveau 1. Simpliciteit - Conflict tussen broer en zus

Machtskruis - Niveau 2. Sensationaliteit - De eerste middelbare schooldag

Machtskruis - Niveau 3. Maximaliteit - Opvoeden van jonge kinderen

Machtskruis - Niveau 3. Maximaliteit: Salaris onderhandeling

Machtskruis - Niveau 4. Relationaliteit - Opvoeden van een adolescent

Machtskruis - Niveau 4. Relationaliteit - Teamdynamiek

Machtskruis - Niveau 5. Complexiteit - Helpen met uithouden van onmacht

Machtskruis - Niveau 5. Complexiteit - Rebellerende ex-soldaten

Machtskruis - Niveau 6. Simplexiteit - Behouden van de staf

Machtskruis - Niveau 6. Simplexiteit - Gezondheidszorg

Machtskruis - Niveau 7. Perplexiteit - De mogelijkheid van een wonder

Afronding van deze introductie course

4.9

Aantal recensies: 9


Leer van elkaar en durf te bouwen!

Eric Wobbes | Teamleider

Veel inzichten voor mijzelf, die ik graag deel in mijn team. Dank je wel!

Tripple Healing

Sly | Consultant

Uplifting course, tripple healing, because it supplies tools to deal with old patterns, gives insight to develop and handle new challances in life the gained knowledge, helps me to understand (others) better, see and serve the bigger picture

Een prachtige nieuwe kijk op het leven en mijn persoonlijke ontwikkeling

Ronald Mol | Arbeidsjurist

Hartelijk dank voor uw geweldige cursus. Ik heb er alle tijd voor genomen en sommige stukken meerdere keren bekeken. Ik ben er zeer door geïnspireerd geraakt. Prachtig zoals u deze introductie voor een bescheiden bedrag beschikbaar hebt gemaakt voor velen. Voor mij geeft het een prachtige nieuwe kijk op het leven. En mijn persoonlijke ontwikkeling.

Een absolute aanrader!

Karin van Cromvoirt | Purchasing Manager

Deze e-course is een mooie aanvulling op de reeds opgedane kennis. Een mix van opfrissen en verbreden. De voorbeelden en fragmenten spreken tot de verbeelding en de uitleg is steeds weer verhelderend. Met name de verdieping van het machtskruis vind ik erg interessant. Een aanrader voor iedereen die aan de slag wil met leiderschap en levenskunst!

Spiekbrief voor het leven

Jorg van Reen | Operationeel manager Dutch Quality Group

Geweldig, deze course is werkelijk een spiekbriefje voor het leven! (en zoveel beter dan die ik vroeger zelf maakte op school:)

Zet aan tot diepgaande reflectie.

Annemieke Rozemond | Coach

Indrukwekkend!

Alexander van Velzen | Executive (team)coach en leiderschapstrainer

Fantastische cursus! Zowel inhoudelijk als qua vormgeving. Erg indrukwekkend!

adembenemend mooi gemaakt

Cees Scheurwater | directeur Operatie en Cultuur DQG

Het model en het leven mengen zich moeiteloos in deze prachtige en zinvolle e-course. Tot tranen geroerd, opwellende schaterlach, compassie en afgrijzen... een greep uit de emoties die deze 'mezelfreflecterende' e-course oproept

Prachtig!

Janneke Hin | Communicatiespecialist

Het is een prachtige cursus, waar we veel van leren. Het geeft een goed beeld van wat het model inhoudt en tegelijkertijd is het meteen al inhoudelijk en praktisch toepasbaar in je leven. Heel fijn!

Kies een abonnement

Kies één van deze opties om met de course te beginnen.

2 voor 1

3 maanden toegang

€245

Inclusief btw 21%

Krijg 90 dagen toegang tot deze course

Koop de course

6 maanden toegang

€345

Inclusief btw 21%

Krijg 180 dagen toegang tot deze course

Koop de course

1 jaar toegang

€445

Inclusief btw 21%

Krijg 365 dagen toegang tot deze course

Koop de course

Wil je deze course met meer dan 10 mensen volgen?

We bieden korting voor groepen die de course simultaan volgen. Neem daarvoor contact op om de mogelijkheden te bespreken: info@movielearning.com