levvel

MovieLearning voor Gasthuisouders

Organisatie(s) waarmee samengewerkt is: Levvel Jeugdzorg

Uitvoeringsdatum: 2015 - 2019

Doelstelling

De doelstelling was om Gasthuisouders beter te ondersteunen bij hun werk door hen een online MovieLearning platform aan te kunnen bieden met voorbeelden die aansluiten bij hun praktische uitdagingen. Het online leerplatform bevat 6 cursussen die de zes belangrijkste spanningsvelden in opvoeding behandelen. Elk van de 6 cursussen bevat een range aan filmfragment voorbeelden: van ideale situaties tot en met ernstig problematisch. Daarnaast bevat elke cursus de gerelateerde ontwikkelingspsychologie en afweervormen, ook rijk voorzien van voorbeelden. Naast dat dit materiaal bij Levvel Jeugdzorg ingezet kan worden, was het ook expliciet de doelstelling om materiaal te creëren dat vervolgens ook in andere jeugdzorginstellingen kan worden toegepast.

Uitvoering

De uitvoering bestond uit een blended leertraject van 7 trainingsdagen die vanwege Corona verspreid zijn over ongever twee jaar tijd. De doelgroep bestond uit tien jeugdzorgmedewerkers, die tijdens het traject hun expertise en ervaring hebben ingezet om de 6 online cursussen steeds beter te maken.

levvel-courses

Resultaat

Dit project heeft als resultaat gehad dat de jeugdzorgmedewerkers nu een methode in handen hebben die het aangaan van een moeilijk gesprek veel laagdrempeliger maakt. Tijdens het project hebben we MovieLearning zelfs op mobiele telefoons beschikbaar gemaakt, om de techniek zo min mogelijk in de weg te laten staan. Door het rijke aanbod van herkenbare filmbeelden voelen gasthuisouders zich gezien in hun uitdagingen.